Üreticiler tüberküloz hakkında bilgilendirildi

Üreticiler tüberküloz hakkında bilgilendirildi


NEVŞEHİR (A.A) - Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik tüberküloz hastalığı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.
     Çat beldesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Gürol Çetin, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye Pınar, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep Eroğlu, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yücel Şal, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Basri Babayiğit, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik ve sağlık personelleri ile çok sayıda yetiştirici katıldı.
     İl Müdür Yardımcı Vekili Çetin burada yaptığı konuşmada, tüberkülozun zoonoz ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu, hastalıkla mücadelede üreticilerin bilgili ve bilinçli olması gerektiğini belirtti.
     Ayrıca Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Rukiye Pınar ve Veteriner Hekim İshak Özkan tarafından tüberküloz hastalığına neden olan virüs çeşitleri, virüsün kuluçka süresi, hayvana bulaşma nedenleri, etkileri, belirtileri ve virüsten korunma yöntemleri hakkında sunum yapılarak, üreticiler bilgilendirildi.
     İl Sağlık Müdürlüğünden Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Şal da, tüberküloz hastalığının insana bulaşma nedenleri, insanlarda yarattığı etkiler, korunma yöntemleri ve tedavisi hakkında sunum yaptı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Üreticiler tüberküloz hakkında bilgilendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER