Üreticilere 49 bin fidan desteği

Üreticilere 49 bin fidan desteği


MANİSA (A.A) - Manisa İl Özel İdaresi tarafından finansmanı sağlanan meyve fidanlarının dağıtımına, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlandı.
     İl Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen dağıtım törenine İl Müdürü Hasan Çebi, Müdür yardımcıları ile şube müdürleri ve üreticiler katıldı.
     Törende konuşan Çebi, maddi değeri 156 bin lira olan ve İl Özel İdaresi kaynaklarıyla alınan 21 bini zeytin, 10 bini badem, 18 bini bağ toplam 49 bin fidanın üreticilere dağıtılacağını söyledi.
     Çebi, "Bu fidanların yüzde 75i hibe olarak İl Özel İdaresi karşılarken, üreticilerimiz fidan fiyatının yüzde 25ini karşılamaktadır. Son 10 yılda bu tarz dağıtılan fidanlar yoluyla bağ, zeytin ve badem alanlarının gelişmesine önemli katkı sağlandığı gibi, çiftçi üretimleri de yönlendirilmiştir. Dağıtılan fidanlar aynı zamanda parçalı arazilerin üretime kazandırılmasında, sulamaya yeni açılmış alanların ürün desenlerinin belirlenmesinde, yörede yeni çeşitlerin tanıtılmasında önemli roller üstlenmiştir" diye konuştu.
     Fidanların dağıtımları sırasında uzmanlar tarafından üreticilere yetiştiricilik hakkında teknik bilgiler de verildi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Üreticilere 49 bin fidan desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER