Üreticilere ilaç uyarısı

Üreticilere ilaç uyarısı


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, üreticileri, tavsiye dışı ilaç kullanmamaları konusunda uyardı.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üreticilerin, kullanacakları tarım ilacının etiketlerini mutlaka okumaları istendi.
     Etikette belirtilen bitkilerin dışında ilacın başka ürünlerde kullanılmaması gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Aksi halde ürününüz imha edilir. Kullanacağınız ilacın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ya da yetkili uzmanlardan yasal olarak reçeteleşmesi gerekir. Ürünlerinizde kullandığınız ilacın mutlaka kayıtlarını tutunuz. Kullanılan ilaçların kayıtların tutulması yasal zorunluluktur. Tavsiye dışı ya da yüksek dozda kullanılan ilaçlar ürünlerinizde kalıntıya neden olur. Ürünlerinizde kalıntı sorunu yaşamamak için ilacın etiketinde bildirilen uygulama sayısı ve son ilaçlama ile hasat arasındaki bekleme sürelerine uyunuz. Ürününüzde yüksek kalıntı tespit edildiğinde ya da tavsiye dışı yanlış ilaç kullanıldığında, ürünleriniz resmi makamlarca imha edilir, ayrıca yasa gereği ceza uygulanır. Hem siz, hem ülkemiz zarar görür.
     Ruhsatsız veya sahte ilaçların içeriğinde ne bulunduğunun belli olmadığı belirtilen açıklamada, Ruhsatsız veya sahte ilaçlar genellikle etkisizdir, ürünlerinizde ve milli gelirimizde kayıplara neden olur. Ruhsatsız veya sahte ilaçlar, kullanıcılara, çevreye ve kullanılan ürünlere zarar verir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Burhaniye
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Üreticilere ilaç uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER