Üreticilere tarım sigortasını yaptırma uyarısı

Üreticilere tarım sigortasını yaptırma uyarısı -TARSİM Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım: Tarım Sigortası artık bir ihtiyaç


MANİSA (A.A) - TARSİM Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, 2013 yılı poliçe tanzimlerinin başladığını belirterek Tarım Sigortası artık bir ihtiyaç dedi.
     Yazılı açıklama yapan Yıldırım, tarım sigortasının değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle, artık bir ihtiyaç olduğunu ve üreticileri sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyardı.
     2012 yılında Devlet Destekli Tarım Sigortalarında tüm yurt genelinde olduğu gibi kendi bölgelerinde de son derece başarılı sonuçlar elde edildiğini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Bölge Müdürlüğümüze, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Uşak, Çanakkale ve İzmir illeri bağlıdır. 2012 yılında, bu illerde ve bu illere bağlı ilçelerde poliçe sayısı 130 bin adede, sigortalı alanlar 1 milyon 500 bin dekara, büyükbaş hayvan sayısı 100 bin adete ulaşmış, küçükbaş hayvan sayısı ise 50 bin adete yaklaşmıştır. Sigortalı kümes hayvanlarının adedi ise 5 milyon civarındadır. Üreticilerimizin tarım sigortalarını her geçen yıl daha fazla benimsemesi, sistemin giderek büyüyerek, üreticiye çok daha iyi fırsatlar, ödeme koşulları ve geniş teminatlarla hizmet verebilecek düzeye ulaşması bizleri mutlu etmektedir. Aynı gelişimin, yoğun eğitim faaliyetleri ve tanıtım çalışmalarıyla 2013 yılında da devam edeceğine inancımız tamdır.
     Ödeme esnasında, üreticiye çok çeşitli ödeme ve indirim kolaylıklarının sunulduğunu vurgulayan Yıldırım, dolu paketinde üreticinin ödeyeceği primin yarısının, don paketinde ise, primin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını da hatırlattı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar/Senem Yazıcı
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Üreticilere tarım sigortasını yaptırma uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER