Ürgüpte kar kürüme ve tuzlama çalışmaları

Ürgüpte kar kürüme ve tuzlama çalışmaları sürüyor


NEVŞEHİR (A.A) - Ürgüp Belediyesi kar temizleme ekipleri, ilçe genelinde başlattıkları kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.
     Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, kış mevsiminin başlamasıyla birlikte belediyenin kar temizleme ekiplerinin, geceden başlayan karla birlikte, greyder ve 2 kepçe ile halkın yoğun olarak kullandıkları yerlerden başlayarak şehir içi ulaşımda önemli bir yere sahip olan noktalarda kar temizlik çalışmalarını yürüttüklerini belirtti.
     Belediye olarak ana yol ve caddelerde biriken karları en kısa zamanda temizleyerek, şehir içi trafik akışının düzenli bir şekilde sağlanabilmesi için yoğun bir çaba sarf etiklerini kaydeden Yıldız, Yolda biriken karlar, havaların soğumasıyla birlikte donmaktadır. Daha sonra yollarda buzlanmalar oluşmaktadır. Yollarda buzlanmaların meydana gelmesi hem yayalar, hem de sürücüler için büyük sıkıntı yaratmaktadır. Bu noktada hem yayaların hem de sürücülerin sıkıntılarını en aza indirmek için bir dizi önlem alıyoruz. Kar temizleme ekipleri, yolda biriken karları temizledikten sonra buzlanmaların oluşmaması için ayrıca tuzlama çalışmalarını da yürütüyor dedi.
     Ürgüp Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ve Garaj Amirliğine bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ekipler, kış mevsiminde öncelikli hedefin, kar temizlik çalışmalarını yürüterek, trafik kazalarının yaşanmasını önlemek ve geçen yıl alınan greyder ile çalışmalarını daha aktif bir şekilde yürütmek olduğunu ifade ettiler.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Ürgüpte kar kürüme ve tuzlama çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER