Uşakta jeotermal çalışmaları

Uşakta jeotermal çalışmaları -Belediye Başkanı Erdoğan: İki kuyu açtık. Üçüncüsünün de açılması için çalışmalar sürüyor. Uzun vadede kenti sıcak su ile ısıtmayı istiyoruz


UŞAK (A.A) - Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentin, Türkiyenin en zengin jeotermal kaynaklarına sahip olduğunu belirterek, İki kuyu açtık. Üçüncüsünün de açılması için çalışmalar sürüyor. Uzun vadede kenti sıcak su ile ısıtmayı istiyoruz dedi.
     Merkeze bağlı Kayağıl köyü yakınlarındaki jeotermal sondaj çalışmalarını inceleyen Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede 3 yıldır çalışma yapıldığını belirtti.
     İlk açılan Alparslan-1 kuyusunda 210 metre derinlikte 51 derece sıcak suya ulaştıklarını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:
     Derinlik arttıkça suyun sıcaklığı yükseliyor. Hedefimiz 120 derece sıcak suya ulaşmak. Alparslan-1 kuyusunun debisi 200 litre/saniye olarak ölçüldü. Elimizdeki verilere göre ülkemizin en yüksek debili jeotermal kuyusu Alparslan-1. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Türkiyedeki en mineralli suyun bu bölgede olduğunu ve 19 çeşit hastalığa fayda sağlayacağını belirtti. Kısa vadede termal turizmi geliştirmeyi amaçlıyoruz.
     Önümüzdeki 10 yıl içinde bölgenin, Türkiyenin en önemli termal turizm merkezi haline geleceğini ifade eden Erdoğan, İki kuyu açtık. Üçüncüsünün de açılması için çalışmalar sürüyor. Uzun vadede kenti sıcak su ile ısıtmayı istiyoruz. Sıcak sudan enerji üretmek istiyoruz. 70 derece sıcaklıktaki suya ulaştığımızda kentin bir bölümünü sıcak su ile ısıtacağız. Bölgede termal seracılık kısa sürede başlayacak diye konuştu.
     Erdoğan, inşaatı süren Uşak Belediyesi Termal Tesislerinin de 2013 yılında tamamlanacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Uşakta jeotermal çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER