Uşakta köy toplulaştırması

Uşakta köy toplulaştırması -14 mahallesi bulunan Üçkuyular köyünde yapılan toplulaştırma projesine başvuran hak sahiplerine arsaları kura ile belirlendi


UŞAK (A.A) - Uşakta 14 mahallesi bulunan Üçkuyular köyünde yapılan toplulaştırma projesine başvuran hak sahiplerinin arsaları kura ile belirlendi.
     Merkeze bağlı Üçkuyular köyünde düzenlenen kura törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmail Özcan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Uçmaklı ve köylüler katıldı.
     Törende konuşan Uçmaklı, Üçkuyular köyünde yapılan fiziki yerleşim düzenlemesinin Uşakta bir ilk olduğunu belirterek 14 mahallesi bulunan köyün proje ile tek merkezde toplanacağını söyledi.
     Toplulaştırma projesine 74 kişinin müracaat ettiğini, başvuruda bulunan vatandaşların arsalarının kura ile belirleneceğini ifade eden Uçmaklı, Arazileri belirlenen vatandaşlarımıza iki yıl ödemesiz, iki yıldan sonra 10 yıl geri ödemeli 40 bin lira kredi verilecek. Vatandaşlarımız bu para ile evlerini inşa edecek dedi.
     Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise toplulaştırma çalışmasının önemine değinerek, toplulaştırma projelerinin vatandaşların kamu hizmetlerinden daha verimli faydalanmasını sağlayacağını ifade etti.
     Konuşmaların ardından vatandaşların arsaları kura ile belirlendi.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Uşakta köy toplulaştırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER