Uşaktaki orman yangını

Uşaktaki orman yangını -Banaz ilçesindeki yangına müdahale kullanılan dozer alevlerin arasında kaldı, aracın operatörü sağ kurtarıldı -Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor


UŞAK (A.A) - Uşakın Banaz ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale kullanılan bir iş makinesi alevlerin arasında kalarak yandı. Aracın operatörü sağ kurtarıldı.
     Banaza bağlı Murat Dağının eteklerindeki Çatak mevkisindeki karaçam ormanında çıkan yangın devam ediyor. Yangına, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşaktan gelen orman yangın ekipleri, üç yangın söndürme helikopteri, bir yangın söndürme uçağı, 20 arozöz ve çok sayıda iş makinesiyle müdahale ediyor.
     Bu arada, yangın söndürme çalışmalarında yol açma ve çevreleme için kullanılan Seyfettin Dinçerin kullandığı dozer alevlerin arasında kalarak yandı. Aracın operatörü Dinçer, orman işçileri tarafından sağ kurtarıldı. Dinçer, olayda yara almadı.
     Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner ile Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik bölgede çalışmaları koordine ederken, dağlık bölgedeki yangının kontrol altına alınması için çalışmalar sürdürülüyor.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Seyhan Kurtman
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Uşaktaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER