Uşak Baro Başkanı Rıza Albay:

Uşak Baro Başkanı Rıza Albay: -Özel görevli mahkemelerin karar ve uygulamaları, savunma hakkının özünü ortadan kaldırmaya yönelmiş durumda


UŞAK (A.A) - Uşak Baro Başkanı Rıza Albay, Özel görevli mahkemelerin karar ve uygulamaları, savunma hakkının özünü ortadan kaldırmaya yönelmiş durumda dedi.
     Albay, yaptığı yazılı açıklamada avukatlık mesleğinin savunma hakkının kullanılmasında en önemli unsurların başında yer aldığını bildirdi.
     Özel görevli mahkemelerin karar ve uygulamaları, savunma hakkının özünü ortadan kaldırmaya yönelmiş durumda diyen Rıza Albay, yargıda etkin savunma hakkının ortadan kaldırılmak istendiğini iddia etti.
     Albay şunları bildirdi:
     12 Eylül askeri darbesine hakim olan zihniyetin ürünü olan Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamı niteliğindeki Özel Görevli Mahkemelerin demokrasi ile bağdaşması mümkün değildir. Savunma hakkına tahammülsüzlüğü yalnızca ulusal değil, uluslararası düzeyde de tescillenmiş olan Özel Görevli Mahkemelerde, sanıklardan sonra avukatlar da duruşmalardan yasaklanmaya başlanmıştır. Hukuk dışı uygulamalar bununla da kalmamış, bu mahkemelerde savunma yapan avukatlar, yaptıkları savunmalar sebebiyle sanık olarak yargılanır olmuştur.
     (SON-RMZ)
<< Önceki Haber Uşak Baro Başkanı Rıza Albay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER