Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu:

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu: Oruç tutarken sağlıklı beslenme kurallarına uyulursa vücut toksinlerden arınır ve dinlenir


UŞAK (A.A) - Uşak Halk Sağlığı Müdürü Hakan Ayanoğlu, Ramazan ayında beslenme kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, Oruç tutarken sağlıklı beslenme kurallarına uyulursa vücut toksinlerden arınır ve dinlenir dedi.
     Ayanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ramazanda oruç tutan kişilerin yemek öğünlerini iftar ve sahur olmak üzere iki öğün olarak uyguladığını, bu öğünlerde alınacak gıdaların önemine değindi.
     Ramazan ayında oruç tutan bireylerin genel olarak toplam yiyecek alımırı sınırlandırdığını, bu durumun enerji alımında azalmaya ve ağırlık kaybına yol açabildiğini ifade eden Ayanoğlu Oruç tutarken sağlıklı beslenme kurallarına uyulursa vücut toksinlerden arınır ve dinlenir dedi.
     Oruç tutan kişilerin sahura kalkmadan oruç tutmasının çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getireceğini ifade eden Ayanoğlu, oruç tutan kişilerin mutlak suretle sahurda beslenmesi gerektitiğini ifade etti.
     Sahurda ve iftarda aşırı besin tüketiminin kilo alımına neden olabileceğinin altını çizen Ayanoğlu şu bilgileri verdi:
     Sahur yemeklerini azar azar, iyice çiğneyerek yiyin. Çiğ sebze, domates, salatalık gibi yiyeceklere mutlaka sahurda yer veriniz. İftarda orucunuzu hafif bir yemekle açın ve sebze yemekleri tüketin, ağır tatlılardan kaçının, bol su için, azar azar, sık sık yiyin, iftarda ve sahurda birden bire ve çok fazla yemekle mideyi doldurmamak gereklidir. Oruç bir zayıflama yöntemi değildir. Oruç tutmak sağlıklı insanlar içindir. Kilo vermek için oruç tutanların kilo veremedikleri bilinmektedir. Hareket azlığı, metabolizma hızının yavaşlaması kilo vermeyi zorlaştırmaktadır.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Halk Sağlığı Müdürü Ayanoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER