Uşak Üniversitesinde Yeşil Ekonomi Araştırma ve

Uşak Üniversitesinde Yeşil Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi kuruluyor


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik üniversite bünyesinde, Yeşil Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi (YEKAUM) kurulacağını bildirdi.
     Rektör Prof. Dr. Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, rektörlük bünyesinde Yeşil Ekonomi Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulması yönündeki teklifin, Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından kabul edildiğini kaydetti.
     Büyümek için sanayileşmeye, sanayileşme için ucuz, temiz ve kesintisiz enerjiye ihtiyaç duyulduğunu belirten Çelik şöyle devam etti:
     21. yüzyıla yön veren düşük karbon ekonomisi veya yeşil ekonomi diyebileceğimiz yeni olguyu enerji politikalarımızın temeline oturtmak zorundayız. Enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetçiliğin en önemli bileşenidir. Dünyanın ekolojik kapasitesi düşünüldüğünde enerji verimliliğinin artırılması şart. YEKAUM yenilenebilir ve temiz enerji sektöründe yeşil ekonomi çerçevesinde teknolojik ve özgün projeler geliştirecek.
     Yeşil Ekonomi alanında bir platform oluşturacağız. Konuyla ilgili projelerin fikir, tasarım, üretim, pazarlanma ve yaygınlaştırma gibi tüm aşamalarında destekleyici görevler üstleneceğiz. Danışmanlık hizmeti vererek, enerji verimliliği konusunda toplumun tüm kesimlerine yönelik bilgilendirici eğitim, kurs, seminer, kongre, sempozyum ve konferanslar düzenleyeceğiz. Bilinçlendirme ve farkındalık oluşturma çalışmalarını yürütecek olan merkezin yerel, ulusal ve uluslararası ölçekte enerji verimliliği alanında önemli katkılar yapabileceğine, düşük karbon ekonomisine geçiş sürecinde, ulusal çapta bu süreci destekleyecek öncü kurumlardan biri olacağına inanıyoruz.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesinde Yeşil Ekonomi Araştırma ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER