Uşak Üniversitesinde teşvik töreni

Uşak Üniversitesinde teşvik töreni -Rektör Prof. Dr. Çelik: -Bilim, araştırma ve geliştirmenin ekonomiye kazandırılması için üniversite ile reel sektör işbirliği oldukça önemlidir


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesinde akademik yükselme ve bilimsel yayınlar teşvik töreni düzenlendi.
     Atatürk Kültür Merkezindeki törende konuşan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini belirtti.
     Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde Türkiyedeki ilk 50 üniversite arasında yer aldıklarını ifade eden Prof. Dr. Çelik, Bilim, araştırma ve geliştirmenin ekonomiye kazandırılması için üniversite ile reel sektör işbirliği oldukça önemlidir dedi.
     Yeni akademik sezonda 28 yeni bölüm ve programa ilk defa öğrenci kabul ettiklerini belirten Çelik, üniversitenin hızlı bir büyüme trendine girdiğini söyledi.
     Bilimsel ve sanatsal çalışmaları teşvik programını haziran ayında başlattıklarını dile getiren Çelik, Bugün burada 12 hocamıza bilimsel yayın ödülü veriyoruz. Uluslararası makale konusunda diğer üniversitelere oranla iyi durumda değiliz, ancak bir gelişme trendi yakaladık. Yapılan çalışmaların ürüne dönüşebilmesi için patentleşmeye önem verilmelidir diye konuştu.
     Akademisyenlerin ödüllendirildiği, 11 profesör, 25 doçent ve 79 yardımcı doçentin biniş giydiği törene Vali Vekili Nevzat Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, akademisyenler ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesinde teşvik töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER