Uşak Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu açılacak

Uşak Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu açılacak


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulması konusundaki teklifin kabul edildiğini bildirdi.
     Rektör Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulunun üniversite bünyesinde Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulması konusundaki teklifini kabul ettiğini, yüksekokulun kurulmasıyla Uşak Üniversitesindeki yüksekokul sayısının üçe çıkacağını kaydetti.
     Üniversite bünyesinde açılacak yüksekokul sayesinde, dil bilen gençleri topluma kazandırmak yoluyla uluslararası hedeflere ulaşmada etkin bir rol üsteleneceklerini belirten Prof. Dr. Çelik, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Temel İngilizce biriminde fakülte ve meslek yüksekokulu programlarında yer alan zorunlu veya isteğe bağlı yabancı dilde (İngilizce) hazırlık eğitimi verilecek. Temel İngilizce biriminin amacı İngilizce bilgisi yeterli düzeyde olmayan öğrencilere temel dil becerilerini kazandırmak ve öğrencileri akademik ve bilimsel alanlardaki gelişmeleri takip edebilme yeterliliğine sahip bireyler olma yolunda teşvik etmek olacak. Bu amaçla öğrencilerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin geliştirilmesine yönelik iki dönem süren yoğun bir program yürütülecek. Modern diller birimi ise üniversitemiz fakültelerinde ve meslek yüksekokullarında açılan zorunlu İngilizce, Almanca ve Fransızca eğitiminde hizmet verecektir. Modern diller biriminin amacı öğrencilerin yabancı dil yetilerini geliştirmelerini ve dil kültür ilişkisini kurarak, yabancı dildeki kavramları edinmelerini sağlamak olacak. Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce eğitim verecek bölümlere altyapı desteği de verecek.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER