Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik:

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: Üniversite sanayi işbirliğinin artması, üretim modellerinin gelişmesine katkı sağlar


UŞAK (A.A) - Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek, Üniversite-sanayi isbirliğinin gelişmesi üretim modellerinin gelişmesine katkı sağlar dedi.
     Uşak Üniversitesi ile Saçlı Tekstil Firması tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansının (ZEKA) ODAK Sektörler Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan Saçlı Tekstil Üretim Hattının Modernizasyonu ve Kapasite Artırımı projesinin protokol töreni yapıldı.
     Törende proje ile ilgili bilgi veren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değindi.
     Proje ile Uşak Üniversitesi akademisyenlerinin Saçlı Tekstil Firmasına Ar-Ge desteği sağlayacağını, öğrencilerin ise mesleklerinde beceri ve tecrübe kazanma fırsatı yakalayacağını ifade eden Çelik şu bilgileri verdi:
     Saçlı Tekstil Üretim Hattının Modernizasyonu ve Kapasite Artırımı projesi üniversite-sanayi işbirliğinin iyi bir örneği. Proje ile işletmenin ihtiyaç duyduğu teknik elemanların yetişmesine katkıda bulunacağız. Akademisyenlerimiz işletmede İş ve Süreç Yönetimi, Toplam Kalite Yönetimi, Finansal Planlama, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Ürün Tasarımı ve Geliştirme, Pazarlama Teknikleri eğitimleri vererek, mevcut personeli eğitecek. İşletmenin hızla gelişen teknolojik gelişmelere ayak uydurmasına katkı verilecek. Üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi, üretim modellerinin gelişmesine katkı sağlar. Bu anlamda proje çok önemli.
     Konuşmanın ardından Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile Saçlı Tekstil Sanayi A.Ş. İşletme Müdürü İbrahim Saçlı, işbirliği protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER