Uşak Valisi Erden, Nuri Şeker Uşak

Uşak Valisi Erden, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasını gezdi


UŞAK (A.A) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Türkiyenin ilk şeker fabrikası olan Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasında incelemelerde bulundu.
     Vali Erden, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasını ziyaret ederek, fabrika müdürü Ekrem Meydanlıdan bilgi aldı. Üretim binasını gezen Vali Erden fabrika çalışanlarıyla bir süre sohbet etti.
     İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erden, Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikasının, Türkiyenin ilk şeker fabrikası olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.
     Erden, fabrikanın özel teşebbüsle kurulması nedeniyle kentin girişimci ruhunu da ortaya koyduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Uşak Şeker Fabrikası hem ilk fabrika hem de diğer fabrikalar için okul niteliğindedir. Bu nedenle, ilimiz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bu fabrika bugün var olan sanayinin temellerinin atılmasına öncülük etmiştir. Uşak ve civarındaki pancar ekicisi ailelerin geçim kaynağı olan bu sektör ekonomik değerini korumaya devam etmektedir. Uşaka ve ülkemize bu değerli sanayi kuruluşunu kazandıran Nuri Şeker ve arkadaşlarını rahmet ve saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Soner Kılınç / Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uşak Valisi Erden, Nuri Şeker Uşak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER