UÜde 2. Bilgilendirme ve Ar

UÜde 2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri -Rektör Prof. Dr. Dilek: Üniversitenin en önemli eksiği, üretilen bilimsel veri ve bilgiyi özel sektör ile kamudaki paydaşlara ulaştıramamak


BURSA (A.A) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversitenin en önemli eksiğinin, üretilen bilimsel veri ve bilgiyi özel sektör ile kamudaki paydaşlara ulaştıramamak olduğunu bildirdi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, kamu ve özel sektöre proje potansiyelini tanıtmak amacıyla 13-15 Kasım tarihleri arasında, UÜde 2. Bilgilendirme ve Ar-Ge Günleri düzenlenecek.
     Rektör Prof. Dr. Dilek, geçen yıl ilki düzenlenen etkinliğin ardından kamu ve özel sektörden işbirliği taleplerinin arttığını, bunların büyük kısmının projeye dönüştüğünü bildirdi.
     Etkinliğin katalizör etkisi yaptığına işaret eden Dilek, şunları kaydetti:
     Üniversitenin en önemli eksiği, üretilen bilimsel veri ve bilgiyi özel sektör ile kamudaki paydaşlara ulaştıramamak. Bu anlamda etkinlik, disiplinler arasında yeterince işbirliği yapmak ve bilgilendirme anlamında önemli bir görev üstlenecek. Birçok sektörün lokomotif kuruluşları Bursada. Bu kuruluşların katkısı ve desteğiyle bu yıl çok daha geniş kapsamlı bir etkinlik düzenledik. Yurt dışı ve içinden birçok bilim insanı, sanatçı, bürokrat ve sanayici etkinlikte bir araya gelecek. Akademisyenler yürüttükleri proje çalışmalarını, yürütmeyi planladıkları özel sektör ve kamu işbirliği projelerini, araştırma konularını ve laboratuvar olanaklarını poster bildiriler şeklinde sunacak. Ayrıca, fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında güncel konuları ve sorunları içeren birçok panel ve çalıştay da yapılacak.
     Prof. Dr. Dilek, üniversitenin projelerinin ve proje potansiyelinin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşaka da tanıtılacağını belirtti.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber UÜde 2. Bilgilendirme ve Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER