Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sertifika töreni

Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sertifika töreni


İZMİR (A.A) - Urla Kaymakamlığı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Urla Şubesinin, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik eğitimini tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.
     Hakan Çeken Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı ile resmi kurum ve kuruluşlar ile meslek odalarının temsilcileri katıldı.
     Mustafa Çanakçı, törende yaptığı konuşmada, girişimciliğin tüm dünyada ekonomik kalkınma ve istihdamın önünü açtığını belirtti.
     İstihdamın önünü açmak adına Uygulamalı Girişimcilik programı ile yola çıktıklarını anlatan Çanakçı, eğitime katılan 4 kişinin, daha sertifika almadan işyeri açmasından büyük memnuniyet duyduğunu kaydetti.
     Törende, 72 saatlik Uygulamalı Girişimcilik eğitimine katılan 76 kişiye sertifikaları Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın, KOSGEB Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Urla Şube Başkanı Sezgin Bilge, Urla Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Kıvılcım, Şoförler Odası Urla Şube Başkanı Günay Öz ve Ziraat Odası Urla Şube Başkanı Nurettin Kılınç tarafından verildi.
     Eğitimi tamamlayan girişimci adaylarının, hazırlayacakları iş projeleri doğrultusunda 30 bin TLsi hibe olmak üzere toplam 100 bin TL kredi desteğinden yararlanabilecekleri bildirildi.
    
     Muhabir: Göksel Kayseri / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Uygulamalı Girişimcilik eğitimi sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER