Üzümlülü kadınları kışlık yiyecek telaşı sardı

Üzümlülü kadınları kışlık yiyecek telaşı sardı -Yöredeki kadınlar, kış mevsiminde evlerinde tüketilecek birbirinden lezzetli yiyecekleri hazırlamak için çaba sarf ediyor


ERZİNCAN (A.A) - Üzümlü ilçesinde yaşayan ev kadınlarını bugünlerde kışlık yiyecek yapma telaşı sardı.
     Üzümlü ilçesinde kış hazırlıklarına başlayan ev kadınları, yöredeki bağ, bahçe ve tarlalarda yetişen meyve ve sebzeleri işleyerek çeşitli yiyecekler yapıyor.
     Kayısı kurusu, pekmez ve reçel çeşitleri ile pestil kesmesi ve tarhana gibi birçok yiyecek, ev hanımları tarafından uzun uğraşlar sonunda özenle yapılarak kış mevsiminde yenmek üzere saklanıyor.
     Yapılan yiyeceklerin birçoğu çatılarda güneş altında istenen kıvama gelene kadar bekletiliyor. Üzümlülü kadınlar, pişirme esnasında ocak başlarında, güneşte bekletilme işlemi için ise evlerin çatılarında hummalı bir çalışma yapıyor.
     Kışlık yiyecek yapan kadınlardan Hülya Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışlık yiyecekleri organik ve sağlıklı olduğu için evde yapmayı tercih ettiklerini belirterek, Kış mevsiminin yaklaşmasıyla beraber bizim de evlerde kış hazırlıkları yapma telaşımız sürüyor. Bütün hazırlıklarımızı yapıyoruz. Kayısıları kuruttuk, pestil yaptık, tarhana yapıp bir miktarını kurutup, bir miktarını kavanozlara koyduk. Pestil kesmesi yaptık, kurutuyoruz. Ardından üzüm sarucu yapacağız ve yavaş yavaş kış hazırlıklarını bitireceğiz dedi.
    
     Muhabir: Yakup Bakar
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Üzümlülü kadınları kışlık yiyecek telaşı sardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER