Vakıflar Bölge Müdürü Emek, Kesik Minare

Vakıflar Bölge Müdürü Emek, Kesik Minare ile ilgili bilgi verdi


ANTALYA (A.A) - Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek, Kesik Minare konusunda yapılan çalışmalarla ilgili Kent Konseyinde sunum yaptı.
     Emek, yaptığı konuşmada, Kesik Minare ile ilgili projenin gerçekleşmemesi durumunda söz konusu bölgenin mevcut mezbelelik halindeki durumuyla kalacağını belirterek, Bu kararı veren kanunun yetkili gördüğü mercilerdir. Buradaki tartışmalar, konuşmalar tavsiyeden öteye gitmeyecektir dedi.
     Kesik Minare bulunan alanda öngörülen cami projesinin kabul edilmemesi durumunda, aynı bölgede açık hava müzesi ve arkeoloji parkına yönelik düzenleme de gerçekleştirilemeyeceğini kaydeden Emek, Yüksek kurul, Antalya Bölge Kurulunun oy çokluğuyla aldığı kararı, itirazımız üzerine reddetti. Hazırlayacağımız projeler sonuçta Antalya Koruma Bölge Kuruluna gelecek ve nihai kararı burası verecek diye konuştu.
     Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt ise çoğunluğun oylarıyla alınan bir kararın Yüksek Kurul tarafından bozulmasını eleştirerek, Cami karşıtı değiliz, sadece bölgenin camiye ihtiyacı olmadığını söylüyoruz. Yapılan açıklamalar tereddütlerimizi ortadan kaldırmış değil. Projelerin kamuoyunda tartışılması hiç kimseye sıkıntı getirmez. Geçmişte birçok medeniyeti barından önemli bir eserin arkeolojik alan, müze olarak düzenlenmesini istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vakıflar Bölge Müdürü Emek, Kesik Minare Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER