Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası -Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Kaya: "Şehirlerin bağrında taşıdığı tarihi miras, bütün insanlığın ortak değeridir"


HATAY (A.A) - Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Ali Kaya, "Şehirlerin bağrında taşıdığı tarihi miras, bütün insanlığın ortak değeridir" dedi.
     Kaya, Vakıflar Bölge Müdürlü Toplantı Salonunda yaptığı konuşmada, her yıl farklı temalarla kutlanan "Vakıflar Haftası"nın bu yıl da "Vakıf Medeniyeti ve Şehir" temasıyla kutlanacağını belirtti.
     Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak var olan tarihi mirasın korunmasında çalışmalar yürütüklerini ifade eden Kaya, "Şehirleri şehir yapan, yapıların arasında dolaşan ve görünmeyen duygulardır, tarihtir, sosyal dokudur, estetiktir. Şehirlerin bağrında taşıdığı tarihi miras, bütün insanlığın ortak değeridir. Onları sahip olduğu kimlikten koparmadan, tarihi ve doğal yapılarını muhafaza ederek, çağı yakalayan modern yerleşim birimleri haline getirmek için elimizden geldiğince çalışmalıyız" diye konuştu.
     Benzersiz doğal güzelliklere ve eşsiz tarihi mirasa sahip ülkenin bir çok yerinde tarihi yapıların hak ettiği şekilde korunmadığını bildiren Kaya, tarihi değerlerin plansız büyüme ve çarpık şehirleşme neticesinde yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Halit Demir / Emin Sansar
     Yayıncı: Volkan Kaşik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER