Vali Altıparmak sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla

Vali Altıparmak sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla buluştu -Vali Altıparmak: -Evlerimizdeki kullanılmayan ilaçlar eczanelere teslim edilecek. Eczacılar Odası ve hastaneler tarafından bu ilaçlar ayıklanarak, öncelikli olarak Suriy


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Sivil Toplum Kuruluşları Güç Birliği Platformunun 2013 yılı ilk toplantısına katıldı.
     Toplantıda Vali Altıparmakın eşi Özden Altıparmak da bulundu. Vali Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, Güç Birliğinin 88 sivil toplum kuruluşu üyesiyle diğer kentlere örnek bir yapılanma olduğunu ifade etti. Çağdaş ve kalkınmış toplumların örgütlü toplumlar olduğunun altını çizen Altıparmak, bu oluşumu başlatan kişilere teşekkür etti.
     Güç Birliği içindeki derneklerin farklı alanlarda örgütlenmiş olmasının sevindirici olduğunu ifade eden Vali Altıparmak, bu gücü Antalyanın lehine daha güçlü şekilde kullanmak gerektiğine işaret etti. Vali Altıparmak, Güç Birliğinin, Antalyada bir araya gelme, beraber olma ve ortak yaşama kültürünün en üst seviyede olduğunu gösterdiğini söyledi.
     Antalyada örgütlenme ve ortak karar verme iklimini oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarına değinen Altıparmak, ortak yaşama kültürü konusunda örnek olan Antalyada okullarda verdikleri Değerler Eğitimi gibi uygulamalar olduğunu anlattı.
     Vali Altıparmak, toplumda vasatı yükseltmenin tek yolunun okullardan geçtiğini belirterek, Antalyada görev yaptığı üç yıl içinde hayırseverlerle 84 okul protokolü imzaladığını bildirdi. Altıparmak, Bundan dolayı da sizlerin şahsında bütün Antalyalılara, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum dedi.
     Güç Birliği çatısı altındaki derneklerin hemen hepsinin öğrencilere burs verdiklerini öğrendiğini ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, birkaç dernekten burs alanların yanı sıra hiç alamayanlar da olduğunu belirterek, bursların bir dernek ya da kurumun sekretaryası ile tek elden takip edilmesi gerektiğini kaydetti.
     Valilik olarak Türkiyeye sığınan Suriyeliler için de bir yardım kampanyası başlatıldığını hatırlatan Altıparmak, şöyle konuştu:
     Evlerimizdeki kullanılmayan ilaçlar eczanelere teslim edilecek. Eczacılar Odası ve hastaneler tarafından bu ilaçlar ayıklanarak, öncelikli olarak Suriyeden gelenlerin ihtiyaçları, geri kalanı da Sudan ve Arakan gibi bölgelere gönderilecek. Kampanyada ayrıca kullanılmamış battaniye ve kuru gıdaya da ihtiyaç var.
    
     -Gönül Elçileri Projesine destek çağrısı-
    
     Toplantıya ilk kez katıldığını bundan sonra sık sık bir araya gelmek istediğini ifade eden Özden Altıparmak ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Gönül Elçileri Projesi hakkında bilgi verdi.
     Projenin 81 ilde hayata geçirildiğini belirten Özden Altıparmak, amacın yurtlarda kalan çocukları aile yanında barındırmak, onların aile ortamında yetişmesini sağlamak olduğunu söyledi.
     Özden Altıparmak, Bu amaçla hepinizden yardım istiyoruz. Beraber çalışarak, çocuklarımızı bir an önce koruyucu aile yanlarına yerleştirip onları sıcak bir yuvaya kavuşturacağız dedi.
     Altıparmak, Ankaradaki bir koruyucu ailenin yanlarına aldıkları çocuğu daha sonra evlat edindiklerine de dikkati çekerek, çocuklara sahip çıkılmasını istedi.
     Güç Birliği Dönem Sözcüsü Canan Tulgar da yardım kampanyaları, Değerler Eğitimi gibi aldığı toplumsal kararlardan dolayı Vali Altıparmaka teşekkür etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Vali Altıparmak sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER