Vali Aydından Cumhuriyet Bayramı mesajı

Vali Aydından Cumhuriyet Bayramı mesajı


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Cumhuriyetin yeniden diriliş sembolü olduğunu söyledi.
     Aydın, yarın kutlanacak Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Cumhuriyeti bizlere armağan eden atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızın, 89. yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururunu yaşadığımızı belirtti.
     Kurtuluş Savaşının, her anı kahramanlıklarla dolu eşsiz bir mücadele örneği olduğunu kaydeden Aydın, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma mücadelesidir. Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti, aradan geçen 89 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren ülkemiz, köklü tarihi geçmişi, zengin kültürü ve jeopolitik konumuyla bölgemizin ve dünyanın parlayan yıldızıdır. Türkiye Cumhuriyeti, artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği, evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin 89. yılını kutluyor, büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları ile canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vali Aydından Cumhuriyet Bayramı mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER