Vali Ayvaz, MÜSİAD Enerji Kurulunu kabul

Vali Ayvaz, MÜSİAD Enerji Kurulunu kabul etti


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Enerji Kurulunu kabul etti.
     Vali Ayvaz, Güneşin Gücü, Enerji ve Çevre konulu Türkiye İstişare Toplantısına katılmak üzere Mardine gelen MÜSİAD Enerji Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak, kurul üyeleri ve bazı iş adamlarını makamında kabul etti.
     Kabulde konuşan Vali Ayvaz, enerji konusunda Türkiyenin gelişmesini istemeyen bazı kesimlerin bu gelişimi engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
     Enerjinin doğru şekilde kullanılıp faydalandığında hiçbir zararı olmayacağını ifade eden Ayvaz, şöyle dedi:
     Nükleer enerjiden ne zararı olabilir ki. Bulgaristanda, Gürcistanda bile nükleer enerji var. Fransada 60a yakın nükleer enerji santrali var. Türkiyenin gelişmesini istemeyen çevreler engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Rüzgar enerjisini mesela paneller kuşların, güvercinlerin geçiş güzergahı diyerek engellemek istiyorlar.
     MÜSİAD Enerji Kurulu Başkanı Albayrak da elektrik ve enerji sektöründe faaliyetlerinin olduğunu belirterek, güneş potansiyelinden Mardin halkının ve Mardinli iş adamlarından azami derecede istifade etmelerini istediklerini ifade etti.
     Albayrak, Mardinin Türkiyede en iyi güneş alan yerlerden bir tanesi olduğunu aktardı.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik / İbrahim Sincar / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Vali Ayvaz, MÜSİAD Enerji Kurulunu kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER