Vali Ayvaz okul inşaatlarını gezdi

Vali Ayvaz okul inşaatlarını gezdi -Mardin Valisi Ayvaz: -İş adamlarını Mardine okul yaptırmaya davet ediyorum


MARDİN (A.A) - Mardin Valisi Turhan Ayvaz, iş adamlarını Mardine okul yaptırmaya davet ettiğini söyledi.
     Vali Ayvaz, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve Özel İdare Genel Sekreteri Halil Homan, Mardin İmam Hatip Lisesi, engelli öğrenciler için yapılan okul ve fen lisesi inşaatlarında incelemelerde bulundu.
     Fen lisesi inşaatının, yeni eğitim ve öğretim yılına kadar bitirileceğini aktaran Ayvaz, 8 milyon 488 bin liraya mal olması beklenen okul bünyesinde, 16 derslikli lise binası, 300 kişilik öğrenci yurdu, kapalı spor salonu ve 10 lojmanın bulunduğunu belirtildi.
     Mardinde okul ve derslik açığının kapatılması için çalışmalara devam ettiklerini bildiren Ayvaz, İş adamlarını Mardine okul yaptırmaya davet ediyorum. Mardinli hayırseverlerimizin desteklerini esirgemeyeceklerine inanıyorum. Yarınımızın geleceği olan çocuklarımıza, gençlerimize daha iyi ortamlarda eğitim vermek için çalışıyoruz dedi.
     Fen lisesi öğrencilerinin, artık kendi okullarında eğitim göreceğini dile getiren Ayvaz, şöyle konuştu:
     Devletimiz önemli katkılarda bulunuyor. İnsan hayatındaki en önemli evrelerden birisi, eğitim ve öğretim dönemleridir. Okullar sadece bilimsel bilginin verildiği mekanlar değil, aynı zamanda kültür ve sanat gibi derslerin de verildiği eğitim kurumlarıdır. Okul eğitimindeki temel amaç, öğrencilerin zihinsel, bedensel ve ahlaksal açıdan gelişmesini sağlamaktır. Amaçlarımızı yerine getirmemiz için, okullarımızın fiziki durumlarının da iyi olması gerekiyor.
     Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da eğitime öncelik verdiklerini belirtti.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil Homan ise eğitim alanında önemli mesafeler kat edildiğini, gün geçtikçe eğitime ayrılan kaynakların bir önceki yıla göre arttığını kaydetti.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Vali Ayvaz okul inşaatlarını gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER