Vali Çakacaktan Çemaş Döküm Fabrikasına ziyaret

Vali Çakacaktan Çemaş Döküm Fabrikasına ziyaret


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Çemaş Döküm Fabrikasını ziyaret etti.
     Fabrikanın Genel Müdürü Ömer Azak ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Çakacak, yapılan üretim hakkında bilgi aldı.
     Vali Çakacak, burada yaptığı açıklamada, Çemaş Döküm Fabrikasının il ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirterek, İşletmelerin verimli çalışması çok önemli. İlimizdeki işletmeler arasında bulunan Çemaş Döküm Fabrikası, istihdama katkısı, üretimi ve ihracatıyla belli bir aşamaya gelmiş durumdu. Ancak, bu yıl içerisinde 20 milyon dolarlık yeni bir yatırım yapılacak olması bizleri mutlu etmiştir dedi.
     Çemaş Döküm Fabrikasının İstanbul Menkul Kıymetler Borsasında (İMKB) işlem gördüğünü belirten Çakacak, Çemaşın yeni yatırımları ile sektörünün öncü kuruluşlarından birisi haline geleceğine inandığını dile getirdi.
     Genel Müdür Azak, 320 kişinin çalıştığı Çemaş Döküm Fabrikasında yıllık 40 milyon dolarlık üretim yapıldığını ve bu üretimin de yüzde 35inde ihracat edildiğini anlattı.
     Azak, başta otomotiv parçaları olmak üzere beyaz eşya ve çimento sanayisinin ihtiyaçlarını karşılayan bir fabrika olduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Vali Çakacaktan Çemaş Döküm Fabrikasına ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER