Vali Cengiz, üniversite öğrencileriyle bir araya

Vali Cengiz, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi


SİNOP (A.A) - Sinop Valisi Ahmet Cengiz, Kredi ve Yurtlar Kurumu Sinop Yurdunda kalan öğrencilerle bir araya geldi.
     Vali Cengiz, öğrencilere iletişim konulu ders verdi.
     Ders öncesi yurt binasını gezen Vali Cengiz, kantine giderek öğrencilerle sohbet etti. Tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Cengiz, öğrencilere başarının formülünü anlattı.
     Vali Cengiz, Benim hayat tecrübelerimden çıkarttığım formüller var. Bunlar 5 S yani, Sevgi, Saygı, Sabır, Sadakat ve Sempati. 3 D, Disiplin, Danışma ve Dayanışma. Bana göre en önemli olan ise 1E yani Empati. Empati her meslek için çok önemlidir. Kendinizi karşınızdakinin yerine koyamadığınız sürece başarılı olamazsınız dedi.
     Derste öğrencileri teröre karşı uyaran Cengiz, şöyle konuştu:
     Güvenlik hizmeti bizim öncelikli hizmetimiz. Çünkü ihtiyaçlar hiyerarşisinde beslenme, giyim kuşam hizmetlerinden sonra güvenlik hizmeti gelir. İnsanlar her zaman güven içinde yaşamak ister. Güvenliğin olmadığı yerde yatırım olmaz, kalkınma olmaz, ticaret olmaz. Yani kısacası hiçbir şey olmaz. Şuanda kritik bölgelerde terör bölgelerinde terör örgütünün amacı nedir - Orada bir korku yaymak kalkınmayı, eğitim-öğretimi önlemek. Terör örgütüne katılan gençlerden büyük bölümü okuması yazması olmayan ya da eğitim seviyesi çok düşük olan öğrenciler. Sizler de bu tür tehditlere karşı kendinizi korumak için eğitime önem verin.
     Ayrıca ders öncesi Dünyanın en akıllı insanı benim adlı kişisel gelişim kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtıldı.
    
     Muhabir: Halit Gümüş / Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vali Cengiz, üniversite öğrencileriyle bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER