Vali Güzeloğlu, Gülek Karboğazında incelemelerde bulundu

Vali Güzeloğlu, Gülek Karboğazında incelemelerde bulundu -Güzeloğlu: Karboğazı Turizm Bölgesi hizmete girdiğinde bölgedeki 5 milyon kişiye hizmet verecek (Fotoğraflı - Görüntülü)


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin ve çevresinin yakın gelecekte turizm merkezi olacağını belirterek, Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi ile Gülek Karboğazı Turizm Bölgesi hizmete girdiğinde bölgemiz Doğu Akdeniz bölgesinin parlayan yıldızı olacak dedi.
     Gülek Belediye Başkanı Tekin Çeliki makamında ziyaret eden Güzeloğlu, Karboğazı Turizm Bölgesi hakkında brifing aldı.
     Gülek beldesinin yayla ve kış turizmi havası ve coğrafi koşulları nedeniyle sağlık için kür ve kış sporlarının yapılacağı bir spor ve turizm merkezi olacağını dile getiren Güzeloğlu, Bugün burada yeni bir projeyi ve önemli bir zenginliği katmak için buradayız. Mersin ve bölgemiz her düzeyde sahip olduğu zenginliklerinde yazın tüm güzellikleri ve buna bağlı değerlerini taşırken, kış turizmi adına da Gülek beldemizde çok önemli bir zenginliği Karboğazında yaşıyor. Gülek Karboğazı bölgesi kış ve kayak turizmi için Türkiyenin Akdeniz kuşağında en önemli altyapı ve zenginliği sunuyor dedi.
     Güzeloğlu, Uluslararası Kayak Federasyonunun belirlediği ölçütlerde önemli bir kayak turizminin altyapısının Karboğazı bölgesinde bulunduğunu belirterek, 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kültür ve turizm geliştirme bölgesi ilan edilen ve hükümetin buna bağlı açıkladığı teşvik kararnamesinde Türkiyede toplam 24 turizm teşvik ve destek alacak bölge arasında sayılan Karboğazında yeni açıklanan teşvik yasası ve imkanlarıyla önemli bir gelişmeyi bekliyoruz dedi.
     Karboğazında yaptığımız tüm altyapı çalışmaları teşvik kararnamesiyle en kısa sürede yatırımı hayata geçirecek diyen Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Tarsus büyük projelere konu. Tarsus Kazanlı bölgemizde 7 bin 600 yataklı Doğu Akdenizin en büyük turizmine yönelik tahsisleri yapıldı. Doğu Akdenizde turizmi kitlesel turizme taşıyan bir büyük yatırım. Bu yatırımlar da 5. bölge teşviklerine konu edildiği için yolunu ihale ettik. Valilik ve Özel İdare olarak yakında doğalgaz ve iletişim altyapısını ihale ediyoruz. Yatırımcıların 2012 içinde kendi yatırımlarını başlatmalarını bekliyoruz. Çukurova havalimanımız Türkiyenin en büyük üçüncü havalimanı olarak 20 ayda tamamlanıp hizmete giriyor. Tarsusun altyapısında deniz ve güneşi, bir de kayak turizmiyle buluşturursak, Türkiyenin, Akdeniz çanağı ve Ortadoğunun yakın gelecekte uluslararası bir turizm bölgesi ve merkezi haline gelecek. Bugün dahi gelişmişlik ve ekonomik anlamdaki değerler çok daha ileri taşınacak. İş, aş, kazanç olarak halkımıza dönmüş olacak.
     Vali Güzeloğlu ve beraberindeki heyet daha sonra turizm bölgesi yapılacak yerde incelemelerde bulundu.
     Güzeloğlu, burada yaptığı açıklamada da, Karboğazı Turizm bölgesinin Adana ve Mersine 100er kilometrFe mesafede ve bir saatlik uzaklıkta olduğunu kaydederek, Karboğazı Turizm Bölgesi hizmete girdiğinde, bölgemizdeki yaklaşık 5 milyon nüfusa hizmet verecek. Bu nedenle tüm yatırımcıları, yeni teşvik paketi uygulamasından da yararlanacaklarını bir kez daha belirterek, buraya yatırım yapmaya davet ediyorum dedi.
     Vali Güzeloğluna incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Suphi Olcay, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bedri Dursun, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Tarsus Orman İşletmesi Müdürü Mehmet Fulin eşlik etti.
     (SÖ-NRD-ZHL)
<< Önceki Haber Vali Güzeloğlu, Gülek Karboğazında incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER