Vali Harput, tarihi eserlerin onarımı için

Vali Harput, tarihi eserlerin onarımı için liste istedi


BURSA (A.A) - Vali Şahabettin Harput, 17 kaymakamlığa gönderdiği yazıda ilçelerdeki bütün dönemlere ait her türlü tarihi eserin bakım ve onarımı konusunda çalışma yapılmasını istedi.
     Konuya ilişkin olarak yazılı açıklama yapan Vali Harput, kaymakamlıklardan bakım ve onarıma ihtiyaç duyulan tarihi eserlerle ilgili listelerin Valiliğe ulaştırılmasını talep etti.
     Harput, Bitinyadan Osmanlıya kadar Bursanın çok köklü bir tarihi zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:
     Bursaya mührünü vuran, başta Osmanlı olmak üzere, pek çok döneme ait tarihi mirasımız, zamanla yeterli ilgi gösterilmemesi ve bakımlarının yapılmaması nedeniyle ya yok oldu ya da yok olmaya yüz tutmuştu. Bu gerçekten hareket eden valiliğimizin, özellikle Bursa İl Özel İdaresinin yanı sıra Vakıflar ile Kültür Turizm Bakanlığının imkanlarıyla birçok tarihi eseri yeniden ayağa kaldırmıştır. Bursanın turizm hedeflerini düşünecek olursak, bu zenginliğimizi mutlaka değerlendirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla il genelinde dönemine bakılmaksızın bütün tarihi mirası ayağa kaldırmakla sorumluyuz. Bu konuda imkanlarımız ve zaman dahilinde bu sorumluğumuzu yerine getireceğiz."
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Vali Harput, tarihi eserlerin onarımı için Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER