Vali Karaloğlundan Zafer Bayramı kutlama mesajı

Vali Karaloğlundan Zafer Bayramı kutlama mesajı


VAN (A.A) - Van Valisi Münir Karaloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.
     Karaloğlu, mesajında binlerce yıllık tarihi geçmişiyle insanlığın hafızasında haklı ve saygın bir yer edinmiş olan Türk milletinin; Başkomutanlık Meydan Muharebesinde elde ettiği büyük zaferle bu konumunu pekiştirdiğini söyledi.
     Karaloğlu, 30 Ağustos 1922de kazanılan bu zaferin İstiklal Mücadelesinin en önemli ve en büyük başarılarından biri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu nedenledir ki; aradan geçen 90 yıla rağmen zihinlerimizdeki güçlü sedasını halen korumaktadır. Bu Zafer; Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, doğusuyla, batısıyla bir ve bütün olduğumuzun en somut nişanelerinden biridir. Özellikle, son zamanlarda, sarsılmaz kardeşliğimize zarar vermeye çalışan şer odaklarına da en büyük derstir. Şimdilerde bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere vatan kıldıkları bu toprakları, çağdaş ve gözde bir yaşam alanı haline dönüştürmek için gayret sarf etmek, barışı ve huzuru bu asil coğrafyada hakim kılmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu, düşünce ve temennilerle bütün hemşehrilerimin, 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu Zaferi bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Vali Karaloğlundan Zafer Bayramı kutlama mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER