Vali Karaloğlu, YYÜde incelemelerde bulundu

Vali Karaloğlu, YYÜde incelemelerde bulundu


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde biten ve bitme aşamasında olan yurtlarda incelemede bulundu.
     YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ile yurtları gezen Karaloğlu, yeni yapılan yurtlarla birlikte 13 bin 500 öğrenciye konforlu barınma imkanı sunacaklarını kaydetti.
     İlk olarak bitme aşamasında olan 6 bin 100 öğrenci kapasiteli Yurt-Kura bağlı yurtları gezen Karaloğlu, burada yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
     Yetkililere daha hızlı çalışmaları talimatını veren Karaloğlu, Yurtların birkaç bloku bitmiş. Diğerleri de bitmek üzere. Yeni yurtlarımız hizmete açıldığında öğrencilerimiz çok daha konforlu ve güvenli yurtlarda kalmaya başlayacak. Eski yurtlar ile toplam 13 bin 500 öğrencimiz barınma imkanına sahip olacak. Bu imkan zannediyorum başka hiç bir üniversitede yok diye konuştu.
     Rektör Battal ise, Vali Karaloğlunun verdiği destekle üniversite de çok sayıda yurt ve derslik yaptıklarını ifade etti.
     Ardından Vali Karaloğlu ile Rektör Battal, öğrencilere hizmet vermeye başlayan İş Bankasının yaptırdığı 300 kişilik kız ve erkek yurdunda incelemede bulundu.
     İş Bankası Kampüs Şubesi Müdürü Serap Küçükcana teşekkür eden Karaloğlu, İş Bankasının kendisine yakışır bir yurt yaptırdığını söyledi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vali Karaloğlu, YYÜde incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER