Vali Kızılcıktan istihdama katkı yapan 10

Vali Kızılcıktan istihdama katkı yapan 10 iş adamına teşekkür plaketi


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, İŞKUR ile koordineli çalışarak istihdama katkı yapan 10 iş adamına teşekkür plaketi verdi.
     İş adamlarını makamında kabul eden Vali Kızılcık, işsizliğin dünyanın en önemli problemi olduğunu belirterek, "İstihdam sağlama konusunda ilimiz, bölgemiz ve ülkemizde yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
     Özellikle batı dünyasının çok ciddi işsizlik krizleriyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Vali Kızılcık, en önemli krizlerin yaşandığı İspanya, Yunanistan ve İtalya gibi ülkeleri örnek vererek, şunları söyledi:
     "Bu ülkeler çok ciddi krizlerle boğuşurken İŞKUR marifetiyle verilen mesleki eğitim kursları ve diğer desteklerin yanında 150 milyar dolar ihracatı yakalayan ülkemiz, değerli iş adamlarımız sayesinde krizleri teğet geçmeyi başarmıştır. Ülkemiz dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasındadır. İşsizliğin uzun bir süreden beri yüzde 9larda, şu anda ise 10.4 civarında kalmasının nedeni, devletimizin desteklerinin yanında girişimci ruha sahip iş adamlarımızdır" diye konuştu.
     Vali Kızılcık, 5084 sayılı Teşvik Yasasına da değinerek, şunları söyledi:
     "Bu yasa kaldırıldıktan sonra bazı zorluklarla karşı karşıya kalındığı bir gerçektir. Ama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın özellikle prim ödemelerini bir kısmının devletimiz tarafından karşılanması ile ilgili kanun tasarısı çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki günlerde yasalaşacağına inanıyorum. Devletimiz, TÜBİTAK, KOSGEB ve diğer kurumlarıyla 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için Ar-Geye dayalı katma değeri yüksek ürünlere ciddi destekler veriyor. Ülkemizin cari açığın kapatılması ile dünyanın 2023te ilk 10 büyük ekonomisi haline gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden yükte hafif ama pahada yüksek ürünlerin üretimi daha çok desteklemektedir. 2023te ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirerek 500 milyar dolarlık ihracatı, 25 bin dolar kişi başına düşen milli geliri ile Atatürkün bizlere hedef olarak gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmış olacağız."
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık, Türk Telekom AŞ, Telekom İl Müdürlüğü, Pelitel İletişim, Aşkale Çimento, Korlus inşaat, Gündoğdu Mobilya, Aslantürk Tarım, Hekimoğlu Döküm, Trabel Gıda, Çelebi Plastik ve Trabzon Liman İşletmeciliği temsilcilerine teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Vali Kızılcıktan istihdama katkı yapan 10 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER