Vali Kızılcık, yenilenen Söğütlü İlköğretim Okulunu

Vali Kızılcık, yenilenen Söğütlü İlköğretim Okulunu inceledi


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 5 yıl önce depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan ve tadilat yapılarak yeniden hizmete açılan Söğütlü İlköğretim Okulunu inceledi.
     Beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi ile Söğütlü İlköğretim Okuluna gelen Kızılcık, okulda yapılan yenileme çalışmaları konusunda yetkililerden bilgi aldı.
     Kızılcık, depreme dayanıksız olduğu için güçlendirme çalışmaları yapılan okulun 2012-2013 eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu anlatarak, eğitime büyük önem verdiklerini ifade etti.
     21. yüzyılda okuyan, araştıran ve sürekli kendini geliştiren öğrencilere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Kızılcık, şunları kaydetti:
     Söğütlü İlköğretim Okulunun güçlendirmeye ihtiyacı olduğu ve eğitim ve öğretime imkan vermediği için 5 yıl önce öğrencilerimizi başka okula aktardık. Devletimizin dayanıksız binaların güçlendirilmesi kararı kapsamında ciddi bir güçlendirme çalışma yaptık. Tadilatı yapılan 24 derslikli bu okulumuzu yeniden öğrencilerimizin hizmetine açmanın mutluluğunu yaşıyoruz
     Kızılcık, Söğütlüdeki öğrencilerin 17 Eylülden itibaren yeni okullarında eğitim göreceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Vali Kızılcık, yenilenen Söğütlü İlköğretim Okulunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER