Vali Lekesizden, Erzin Küçük Sanayi Sitesi

Vali Lekesizden, Erzin Küçük Sanayi Sitesi esnafına ziyaret


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, bazı incelemelerde bulunmak üzere gittiği Erzin ilçesinde, oto tamir ve bakım atölyelerinin faaliyet gösterdiği Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.
     Lekesiz, ziyarette Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Özbay ve başkan yardımcısı İrfan Biladan esnafın sorunları hakkında bilgi aldı.
     Kooperatif Başkan Mustafa Özbay, 65 dükkan bulunan 6,5 dönümlük sanayi sitesinin 1978 yılında hizmete girdiğini ve bugünün koşullarında ihtiyaca yeterince cevap veremediğini kaydetti.
     Sanayi sitesinin yetersiz olması nedeniyle müşterilerin çevre il ve ilçelere gittiğini belirten Özbay, vatandaşa daha iyi hizmet verebilecek, teknik ve elektronik donanımı tam olan bir yer arayışı içerisinde olduklarını ifade etti.
     Vali Lekesiz, sanayi sitesinin taşınması düşünülen 32 dönümlük arazi hakkında Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşekten bilgi aldıktan sonra, söz konusu alanın 50 dönüme çıkartılmasının daha doğru olacağını kaydetti.
     Mevcut sanayi sitesinin artık ihtiyaca cevap veremez hale geldiğini anlatan Lekesiz, şunları kaydetti:
     Buranın taşıması gerekiyor. Ancak taşınacağınız yerin büyüklüğü Erzinin gelecekteki ihtiyacına cevap verir mi, bunu da iyi planlamak gerek. Devasa enerji yatırımları, demir çelik yatırımları, denizcilikle ilgili lojistik köy derken Erzin bölgesi çok daha fazla canlanacak. Planlamanızı iyi yapın ki, hem bugünün sorunu çözülsün, hem de 15-20 yıl sonra yeni bir çözümsüzlükle karşı karşıya kalmayın. İş yerleriniz genişlediği zaman, istihdam ettiğiniz işçi sayısı artacak, iş kapasitesi artacak. Ortak akılla hareket edin, ortak akıl yanılmaz. Yeri buna göre belirleyin, biz de Valilik olarak yasal çerçeveler içerisinde bize düşeni yaparız.
     Ziyarete, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin ile bazı il ve ilçe müdürleri de eşlik etti.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç/Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Vali Lekesizden, Erzin Küçük Sanayi Sitesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER