Vali Lekesiz, Gestenergyde incelemelerde bulundu

Vali Lekesiz, Gestenergyde incelemelerde bulundu


HATAY (A.A) - Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Uydukentte bulunan ve güneş enerjisi paneli üretimi yapılan bir şirkette incelemelerde bulundu.
     Lekesiz, incelemeler sırasında yaptığı konuşmada, güneşin, en büyük zenginlik kaynağı olduğunu, sahip olunan enerjiyi de en iyi şekilde değerlendirmenin hem kent hem de ülke için kazanç olacağını belirtti.
     Türkiyenin ve kentin giderek büyüdüğünü bunun da enerji ihtiyacını arttırdığını vurgulayan Lekesiz, bu tür yatırımlara ihtiyaç olduğunu kaydetti.
     Lekesiz, ileri ki süreçlerde bu sektöre rağbetin artacağını, yarışta da geri kalmamak için çok çalışmak gerektiğini belirtti.
     Şirketin Genel Müdürü Sabri Erdem de, Türkiyenin modern güneş enerjisi paneli üretimi bakımından en kapasiteli sisteme sahip olduklarını bildirdi.
     Seri üretimin devam ettiği şirkette günde 100 adet güneş paneli üretiminin gerçekleştirildiğini belirten Erdem, hedeflerinin en son teknolojileri takip edip, uygulamalarda en güvenilir platformları oluşturarak yenilenebilir enerji kaynaklarını verimli biçimde kullanmak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak güneş santrali kurmak olduğunu dile getirdi.
     Erdem, özellikle bürokratik işlemlerden kaynaklanan sorunların çözümü konusunda Lekesizden destek beklediklerini kaydetti.
     Güneş panellerinin üretildiği fabrikada incelemelerde bulunan Lekesiz, yetkililerden bilgi aldı.
     İncelemelere Güngör Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güngör, Gestenergy Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Güngör Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Arif Dündar Gökçe, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) İl Müdürü İlhan Karabulut, İl Defterdarı Mustafa Akdemir de katıldı.
    
     Muhabir: Hatay / Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber Vali Lekesiz, Gestenergyde incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER