Vali Özün Suluovadaki incelemeleri

Vali Özün Suluovadaki incelemeleri


AMASYA (A.A) - Vali Abdil Celil Öz, 6 milyon liraya mal edilen Suluova Huzurevinde incelemelerde bulundu.
     Öz, 2010 yılında başlanılan huzurevi inşaatının 2012 yılı sonunda tamamlanarak 2013 yılı ocak ayında hizmete gireceğini söyledi.
     Bölgenin en büyük huzurevinin Suluovada kurulmuş olacağını ifade eden Öz, Ayrıca Merzifon ilçemizde de bir huzurevi yapma çalışmalarımız var. Her ikisi tamamlanınca ilimizin bu yöndeki açığını kapatacaktır. Devletimiz Sosyal Devlet olarak çocuğuna, yaşlısına ve özürlüsüne sahip çıkıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının katkılarıyla yapılan bu Suluova Huzurevimiz çevre düzenlemesinin de tamamlanmasıyla ilimize hizmet verecek. Yaşlı ve bakıma muhtaç insanlarımız için ciddi bir ihtiyaç karşılanmış olacak. Büyüklerimiz burada güzel vakitler geçirecek. Onları en güzel şekilde burada misafir edeceğiz dedi.
     Vali Öz, daha sonra Suluova Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesinde de incelemelerde bulundu.
     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) hibe alan 7 Suluovalı besicinin Suluova TDİ bölgesinde besi ahırları kurma çalışmaları yürüttüğünü belirten Vali Öz, şunları söyledi:
     Burada kurulacak modern tesislerimiz ile birlikte, besiciliğin potansiyelinin ve verimliliğinin en üst düzeye çıkarılması sağlanacak. Ayrıca besiciliğin şehir dışında belli bir bölgede yapılması temin edilmiş olacak. Burada kurulacak olan besi işletmeleri ayrıca daha sonrakiler için emsal teşkil edecek. Suluova TDİ Bölgesi tamamlanan alt yapı çalışmaları ve yatırıma başlanılan üst yapısıyla ülkemizin örnek bölgesidir.
    
     Muhabir: Murat Arslan
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Vali Özün Suluovadaki incelemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER