Vali Şahinden yurt ve yuva çocuklarının

Vali Şahinden yurt ve yuva çocuklarının eğitimine katkı sağlayan dershanelere plaket


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, yetiştirme yurdu ve yuvalarda koruma altında bulunan çocukları ücretsiz kabul eden dershanelerin ve özel okulların yetkililerine plaket verdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Erkek Yetiştirme Yurdunda düzenlenen törene katılan Vali Şahin, dershane ve özel okul yöneticileriyle yemek yedi. Şahin, yaptığı konuşmada, koruma altındaki çocuklar için öncelikli ihtiyaç kaleminin eğitim olduğuna değindi.
     Hem Valilik hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve yurt müdürlüklerinin eğitime özel bir önem ve öncelik verdiğini kaydeden Şahin, Bu öncelik toplumda da karşılığını buluyor. Bunun paydaşı olabilecek kurumlar, okullar ya da dershaneler aynı hassasiyetlere dahil oluyorlar ve gelen taleplere ilgi gösteriyorlar dedi.
     Bu yıl söz konusu kuruluşlarda kalan çocuklardan 6sının özel okullara, 23ünün de dershanelere ücretsiz kabul edildiğini belirten Şahin, bu sayının ileriki yıllarda artarak devam edeceğini söyledi.
     Şahin, geçen sene özel okullarda hiçbir öğrencinin okumadığını, dershanelere de 14 öğrencinin kayıt yaptırdığını hatırlattı. Dershane ve özel okulların sahiplerine ve yöneticilerine teşekkür eden Şahin, bu sosyal sorumluluk anlayışının diğer sivil toplum kuruluşlarına örnek olmasını diledi.
     Malatyalı iş adamlarının öğrencilere burs sağlama, okul yaptırma gibi konulardaki desteğinin iyi düzeyde olduğunu belirten Şahin, Bu bizi ileriye dönük olarak çok cesaretlendiriyor, umutlandırıyor. Zaten bir şeyi yapacaksanız toplumla birlikte yapmalısınız. Eğer toplumla birlikte yapamıyorsanız, o yolda yalnız yürüyorsanız, o yürüyüşün uzun soluklu olması mümkün değil. Malatyanın uzun soluklu yürüyüşlere katkısı inkar edilemez diye konuştu.
     Vali Şahin, konuşmasının ardından yurt ve yuvalarda kalan çocukları ücretsiz kabul eden özel okul ve dershanelerin yöneticilerine ve sahiplerine plaket verdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Vali Şahinden yurt ve yuva çocuklarının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER