Vali Taşkesen, Yılın Ahisi seçildi

Vali Taşkesen, Yılın Ahisi seçildi


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi tarafından Yılın Ahisi seçildi.
     Ahilik Haftası nedeniyle, kooperatif binası önünde 3 bin kişiye Ahi pilavı ikram edildi. Yemek öncesi açıklama yapan Kooperatif Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan, son günlerde Türkiyenin zor günlerden geçtiğini belirterek, Ahilik Haftası gibi günlerin birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olduğunu söyledi. Aydoğan, Yılın Ahisi seçtiklerini belirttiği Taşkesene Ahilik Kaftanı hediye etti.
     Ahilik kaftanını giyen Taşkesen ise, bu toprakları vatan haline getirmenin hiç kolay olmadığını vurgulayarak, Bu toprakların vatan haline getirilmesi için askerlerimiz savaştı ama bu yetmez. Bu toprakları vatan haline getiren kültürümüz, medeniyetimizdir. Kültürümüzün önemli ayaklarından bir tanesi de Ahilik teşkilatıdır diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Taşkesen, vatandaşlara pilav dağıttı.
     Programa, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Emniyet Müdürü Osman Balcı ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Vali Taşkesen, Yılın Ahisi seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER