Vali Yazıcı, gazetecilerle bir araya geldi

Vali Yazıcı, gazetecilerle bir araya geldi


YOZGAT (A.A) - Vali Abdulkadir Yazıcı, ilde görev yapan gazetecilerle yemekte bir araya geldi.
     Yazıcı, yemekte yaptığı konuşmada, kamu görevlilerinin en büyük vazifesinin mesaisini insana hizmet için doldurması gerektiğini belirtti.
     İlin kalkınması noktasında çaba gösterdiklerini vurgulayan Yazıcı, Ankarada önemli yerlerde görev yapan devlet büyüklerimiz var. Devlet görevlilerimize her konuda müracaat ediyoruz, talepte bulunuyoruz, istiyoruz. Onlar da ellerinden geldiğince bize yardımcı olmaya çalışıyorlar dedi.
     Kentin gelişmesine yönelik çalışmaların kamuoyuna durulması gerektiğine işaret eden Yazıcı, şunları söyledi:
     Biz Yozgatın gelişmesini, büyümesini istiyorsak, merkezi güçlendirmemiz lazım. Bunu yaparken de kamuoyunu bilgilendirmemiz gerekiyor. Çünkü içeride yaşayan insan, dışardan gelenlerin bildiğini, gördüğünü göremeyebiliyor. Bizim başlayan ve devam eden işlerimiz var. İnsanlar hayalleriyle yaşarlar, hayal kurmasını bilmeyen, hayalinde bir faaliyetini tasarlamayan insan başarıya ulaşamaz. Bizim de ilimizin geleceği ile ilgili hayallerimiz olmalı. Çalışıp, buradan gittiğimiz zaman geriye doğru baktığımızda şükreden bir pozisyonda, övünçle gitmemiz lazım. Bizim de en büyük amacımız, hakikaten burada övünç duyacağımız vicdanen huzur duyacağımız şeylerin olmasıdır.
     Kent merkezinin coğrafi yapı itibariyle vadi içerisinde yer aldığını ve yeterince büyüyemediğini ifade eden Yazıcı, Yozgata çevre yolu yapıldığı zaman şehir o yöne gelişecek ve merkezden geçen yolumuz yaya yoluna açılacak, iş yerleri genişleyecek. Bu sebeple çevre yolunun bir an önce yapılması gerekir dedi.
     Şahin Tepesi arkasında bulunan İl Özel İdaresine ait eski asfalt plenti alanına Spor Vadisi oluşturacaklarını anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:
     Şehir stadyumumuz var ancak burada sadece sporcular çalışabiliyor. Halkımız yeterince yararlanamıyor. Bu sebeple Spor Vadisine tenis kortları, voleybol, basketbol sahaları, yürüyüş alanları, yüzme havuzu yapmak istiyoruz. Çamlık Milli Parkında ve Kent Ormanının üst kısımlarında çalışmalarımız olacak. Yine ilimize bin kişilik yarı açık ceza evi yapılacak. Bu çalışmaların ilimizin büyüyüp kalkınmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Şehir merkezinde bulunan İl Özel İdaresine ait kirada olan mülklerin de özel sektöre satılması yönünde düşüncelerimiz var.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Vali Yazıcı, gazetecilerle bir araya geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER