Validen sanal ortamda toplantı

Validen sanal ortamda toplantı -Mersin Valisi Güzeloğlu, kamu işlerini hızlandırmak için, her ay düzenli olarak kamu kurumu temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıyı telekonferans sistemiyle yaptı


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kamu işlerini hızlandırmak için, her ay düzenli olarak kamu kurumu temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıyı telekonferans sistemiyle yaptı.
     Her ay kaymakamlar ve kamu kurumu temsilcileriyle gerçekleştirdiği istişare toplantısını bu kez teknolojiden faydalanarak gerçekleştiren Vali Güzeloğlu, toplantıyı tamamladıktan sonra gazetecilere yeni uygulamayı anlattı.
     Etkin, verimli ve ekonomik bir kamu hizmeti sunmak için telekonferans sistemi kullandıklarını ifade eden Güzeloğlu, ilçelerde hizmet veren kamu görevlileriyle her ay düzenli olarak bir araya geleceklerini hatırlatarak, teknolojik gelişmeleri uygulamaya dökmek istediklerini vurguladı.
     Mersinin öncü bir il olması adına önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Güzeloğlu, şunları kaydetti:
     Bugün Türk kamu yönetiminde bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Aylık toplantılarımızı artık telekonferans sistemiyle yapacağız. Telekonferans sistemiyle Tarsus, Silifke ve Anamurda eş zamanlı olarak toplantıyı başlatıyoruz. Bu sistemle ilçelerimizle doğrudan bağlantı yapabileceğiz. Sorunları karşılıklı tartışarak sonuca bağlayabileceğiz. Mersin, çok geniş bir coğrafyaya dağılmış bir şehir. Anamur ilçesi kent merkezine 223 kilometre uzaklıkta olup, yasal hız sınırları içerisinde yaklaşık 3,5 saat mesafede. Gülnar ve Silifke de, yaklaşık 3 saatlik mesafede. Dolayısıyla ilçe yöneticilerinin kent merkezine gelmeleri ve toplantıya katılmaları neredeyse bir günlerine mal oluyor. Biz de telekonferans sistemiyle bu zaman kaybını engelledik ve kamu işlerini hızlandırmak istedik.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Validen sanal ortamda toplantı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER