Valiler kararnamesi

Valiler kararnamesi -Kütahya Valisi Çiftçi: "Kütahya bir dönem şehzadeleri, daire müdürlerini, yetiştirdi. Ben de burada yetiştim, tecrübe sahibi oldum"


KÜTAHYA (A.A) - Hadi Şengül - Valiler kararnamesiyle Orduya atanan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, "Kütahya bir dönem şehzadeleri, daire müdürlerini, yetiştirdi. Ben de burada yetiştim, tecrübe sahibi oldum" dedi.
     Kararnamenin açıklanmasının ardından yeni görev yerinde başarılar dilemek ve hizmetleri dolayısıyla teşekkür etmek için gelen konuklarını kabul eden Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Ocak 2011de Kütahyada göreve başladığını söyledi.
     Valilikte ilk görev yerinin Kütahya olduğunu hatırlatan Çiftçi, şöyle devam etti:
     "Burada kaldığım yaklaşık 2,5 yılda çok olaylarla karşılaştım, halkımızla iletişim ve temas halinde olmaya çalıştım. Buraya atanmamın ardından bazı olumsuz gelişmeler yaşandı. Simavdaki deprem, siyanür barajındaki sorun gibi bazı afetler oldu. Kütahyalı vatandaşlarımız ve sivil toplum örgütleri, üniversite öğrencileri, daire müdürlerimizden dağdaki çobanımıza kadar halkımızla hemhal olmaya çalıştım. Şu anda 380 projemiz var. Bu projeler sebebiyle de insanlarımızla temas halinde oluyoruz."
     Çiftçi, ilde görev süresi dolunca ayrılacağını ancak hoş bir sada bırakmanın önemli olduğunu anlattı. Arkadaşlarıyla hep bir hoş sada bırakmaya çalıştıklarını dile getiren çiftçi, "İlk göz ağrım" dediği Kütahyadan ayrılmasına üzüldüğünü belirtti.
    
     -Kütahyalılara teşekkür ederken duygulandı, gözleri doldu-
    
     Sultan Veledin, "Kütahyanın altı da Cennet, üstü de Cennet. Bir gün kalan ne mutlu, iki gün kalan bahtiyar ve üç gün kalan en güzel insan olur" sözünü hep dile getirdiğini anımsattı.
     Çifti, bu sözleri en kalbi duygularıyla yüreğinde hissettiğini kaydederek, şöyle konuştu:
     "Balık bazen denizin içinde olduğu zaman çok fazla burasının kadrini, kıymetini bilmez. Tayinim çıktığı zaman Kütahya ve Kütahyalıyı ne kadar sevdiğimi fark ettim. Sosyal medyada da Kütahyalılar, sevgilerini ve dileklerini dile getirmiş. Can Yücelin dediği gibi; ne kadar seversen, o kadar sevilirsin. Ben kalpten Kütahyayı sevdim, Kütahyalıları sevdim. Buraya hizmet etmekten de büyük gurur ve onur duydum. İyi ki Cenab-ı Hak ilk görev yerimi Kütahyaya nasip etmiş. Burada hem görev yaptım hem de yetiştim. Kütahya bir dönem şehzadeleri, daire müdürlerini, yetiştirdi. Ben de burada yetiştim, tecrübe sahibi oldum. İnsanlarla iletişim kurmamda yararlı bir yer oldu."
    
     -"Hakkı olanlar varsa gelip alabilir"-
    
     Kütahya halkına, kendisine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederken konuşmasını kesen Çiftçi, duygulandı ve gözleri doldu.
     Çiftçi, Kütahyalılardan, haklarının helal etmelerini isteyerek, "Benden yana helal olsun. Hakkı olan birileri varsa da 10 gün kadar daha buralardayım. Gelip alabilirler" ifadesini kullandı.
     Kütahyanın, 2023 yılında Türkiyenin ekonomisi en iyi 10 ili arasına girme hedefine ulaşacağına inandığını vurgulayan Çiftçi, Kütahya Valiliği görevine atanan Kayseri Valisi Şerif Yılmaza başarılar diledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Valiler kararnamesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER