Valililer Ahlatı gezdi

Valililer Ahlatı gezdi


BİTLİS (A.A) - Vilayetler Hizmet Birliği toplantısına katılmak üzere Ahlatta bulunan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekin Arslan ve beraberindekiler, ilçedeki tarihi eserleri gezdi.
     Ahlattaki Selçuklu Mezarlığı, Emir Bayındır Kümbeti, Erzan Hatun Kümbeti, yapımı devam eden müze ve karşılama merkezini gezen Vali Arslan, Ahlata hayran kaldığını söyledi.
     Gezi sonrası açıklamada bulunan Vali Arslan, Ahlatın uzun süreler aynı topraklarda yaşamanın bir örneği olduğunu vurguladı.
     Arslan, şunları söyledi:
     Ahlat Türklerin ve Müslümanların Anadoludaki varlığını bir kez daha gözler önüne seren bir ilçe. Ahlat bugüne kadar az görülmüş bir yer. Turizm potansiyeli açısından da baktığımızda, son derece önemli bir potansiyele sahip. Buradaki kültürel değerler, sadece mezarlar ve kümbetler değil. Burası her yönüyle turizme kazandırılmalı. Türkiyenin batısında yaşayanların Ahlatı turizm merkezi olarak değerlendirme programlarına alması lazım. Turizmle uğraşanların, tur firmalarının, organizatörlerin Ahlatı, Adilcevazı ve Van Gölü çevresini, turizm ve gezi programlarına alması gerekiyor. Şehrin altyapısı da buna uygun. Ahlatın yüzde 10unu ancak gördük. Bir daha ki gelişimizde İnşallah kalan yüzde 90ını da göreceğiz. Ahlat, birlikte uzun süreler, aynı topraklarda yaşamanın da bir örneği.
    
     Muhabir: Oktay Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Valililer Ahlatı gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER