Vanda, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü

Vanda, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kutlandı


VAN (A.A) - Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Halit Tunç, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla ildeki iki bakım evini ziyaret ederek yaşlıların sorunlarını dinledi.
     Bütün dünyada olduğu gibi Türkiyede de yaşlı nüfusun giderek arttığına dikkati çeken İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Halit Tunç, yaşlıların karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunların belirlenmesi, çözüm yollarının aranması amacıyla bakım evlerine ziyarette bulunduklarını söyledi.
     Yaşlıların toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamanın kurum olarak öncelikli görevleri olduğunu hatırlatan Tunç, şöyle konuştu:
     65 ve üzeri yaş gruba yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Gelecekte daha yaşlı bir nüfusa sahip olacak olan ülkemiz, yaşlı nüfusunun daha konforlu bir yaşam sürebilmesi için bazı standartlara sahip olmalıdır. Yapılan araştırmalara göre, yaşlı nüfusumuzun beklentilerinin başında, saygınlık, yaşam giderlerinin kolayca giderilmesi ve sağlık hizmetlerine kolay erişimle gelmektedir.
     Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygının, gelecek kaygılarını azaltacağını ve hangi yaşta olursa olsun tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacağını belirten Tunç, yaşlıların dün ile bugün arasında köprü kuran, kültür ve değerleri yarınlara taşımayı sağlayan en değerli varlıklar olduğunu kaydetti.
     Tunçun bakım evi ziyaretine Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birim Sorumlusu Büşra Tapan Soğanda da katıldı.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER