Vanda 4 bin 549 işletmenin KOSGEB

Vanda 4 bin 549 işletmenin KOSGEB kredileri onaylandı


VAN (A.A) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, KOSGEB tarafından aktarılan kaynakla kredisi onaylanan işletme sayısının 4 bin 549 olduğunu bildirdi.
     Nadiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, kentte meydana gelen depremlerin ardından zor duruma düşen esnaf ve tüccarın desteklenmesi amacıyla KOSGEB tarafından KOBİlere verilen kredilerde önemli bir artış sağlandığını belirtti.
     Depremin hemen ardından müracaatların alınmaya başlandığını ve kredilerin verilmesinde zaman zaman kaynak sorunu yaşandığını ifade eden Nadiroğlu, milletvekillerinin desteğiyle yaptıkları girişimler sonunda KOSGEBe müracaat eden ve asil listede bulunan tüm işletmelerin kredi başvurularının onaylandığını söyledi.
     KOSGEB tarafından aktarılan kaynakla kredisi onaylanan toplam işletme sayısının 4 bin 549 olduğunu bildiren Nadiroğlu, işletmelerden 3 bin 476sının kredilerini aldığını ifade etti.
     Nadiroğlu, yedek olarak bekletilen 851 işletmenin de en kısa zamanda kredi başvurularının onaylanacağı beklentisi içinde olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda 4 bin 549 işletmenin KOSGEB Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER