Vanda çevre yolu çalışmaları

Vanda çevre yolu çalışmaları -Vali Karaloğlu: Çevre yolunun tamamlanmasıyla Vanın trafik sorunu çözülecek


VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, kentte yapımına başlanan çevre yolu yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Vali Karaloğlu, 2 yıl önce ihalesi yapılan ve inşaatına başlanan yoldaki çalışmaları inceledi.
     Yüklenici firma ve yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre yolunun tamamlanmasıyla Vanın trafik sorununun çözüleceğini bildirdi.
     Vanın güneyinden kuzeyine geçen İpekyolunun, Vanın trafik yükünü kaldırmadığını söyleyen Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Köprülü kavşaklarla trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz. Ama esas Vanın trafiğini rahatlatacak olan Van Çevre yolu. Erciş yolundan Özalp yoluna kadar olan 18 kilometrelik kısmın sanat yapıları bitti. Yol asfalta hazır hale geldi. Yol 41 kilometrelik bir çevre yolu. Edremit yoluyla Özalp yolu arası 23 kilometre. Edremitten Özalp yoluna kadar olan kısımda da sanat yapıları tamamlandı. Ama orada imar çalışmalarını 2 yıldır bekliyoruz. İmar çalışmaları tamamlanamadığı için müteahhit firma işlerini tamamlayamadı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü o bölgenin imar çalışmasını tamamladı. Askı süresi de bitti. Şimdi 18 uygulaması ile oradaki imar çalışmaları tamamlanacak. Sonra da o kısımla ilgili hızlı bir şekilde toprak ve sonrasında asfalt çalışmalarına başlayacağız.
     41 kilometrelik çevre yolunda, ana yollarla bağlantıları sağlayacak 4 adet köprülü kavşak projesinin bulunduğunu belirten Vali Karaloğlu, bunların proje çalışmalarını Karayolları Bölge Müdürlüğünün bitirmek üzere olduğunu, kışın bu 4 köprülü kavşağın da ihalesinin yapılacağını ifade etti.
     Edremit Çevre Yolu projesinin de devam ettiğini kaydeden Karaloğlu, Edremiti de doğudan kuşaklayacak Edremit Çevre Yolu Projemiz var. Şu anda proje çalışmaları bitmek üzere. İnşallah o da tamamlandığında Çiçekliden girip Erciş yolundan çıkan 60 kilometrelik bir çevre yoluna kavuşmuş olacağız. Böylece şehrin trafik sorunu çözülecek. Yolun bitirilmesi kamulaştırma ve imar çalışmalarına bağlı dedi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Vanda çevre yolu çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER