Vanda izinsiz gösteri

Vanda izinsiz gösteri -Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için BDP tarafından düzenlenen mitingin ardından dağılan grup, izinsiz gösteri yaptı -Polise taşlarla saldıran gruba, biber gazı ve basınçlı su ile müdahalede


VAN (A.A) - Vanda, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için BDP tarafından düzenlenen mitingin ardından dağılan grup, izinsiz gösteri yaptı.
     BDP Van İl Başkanılığı tarafından cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek için miting düzenlendi. İki Nisan Caddesi İtfaiye Meydanında BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın katılımıyla yapılan mitingin ardından aralarında BDP milletvekilleri Pervin Buldan, Sırrı Sakık ve Nazmi Gürün de bulunduğu kalabalık, kent merkezindeki BDP çadırına yürümek istedi.
     Bölgede güvenlik önlemi alan polis, yürüyüş için izin alınmadığı gerekçesiyle kalabalıktan dağılmalarını istedi. Bu esnada, kalabalık arasında bulunan bir grup, polislere taşla saldırdı.
     Göstericileri dağıtmak için biber gazı ve basınçlı su ile müdahalede bulunan polisin, çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı görüldü.
     Olaylar, ara sokaklarda devam ediyor.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda izinsiz gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER