Vanda Kutlu Doğum etkinlikleri

Vanda Kutlu Doğum etkinlikleri


VAN (A.A) - Vanda Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, hazreti Muhammedin hayatını anlatan kitap okuma yarışmasının sınavı yapıldı.
     Van Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Van Öğretmenler Derneği (VÖDER) ile Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (DİYADER) ortak çalışması ile peygamber efendimizin hayatıyla ilgili sınav gerçekleştirildi.
     Yapılan sınavla ilgili bilgi veren Van Müftüsü Nimettullah Arvas, İnsanların kalplerine peygamber efendimizi yerleştirmek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Van il Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına da, hazreti Muhammedi anmak ve onun hayatıyla ahlaklanmak için böyle bir kitap okuma etkinliği gerçekleştirdiklerini ifade etti.
     Yarışmadan ziyade öğrencilere, peygamberi sevdirme şuurunu vermek istediklerini vurgulayan Kına, "Sınava katılanların ödül almaları çok önemli değil, asıl ödül peygamberimizin ahlakını edinmeleri ve onun davranışlarını örnek almasıdır" dedi.
     Sınava gençler kategorisinden girdiğini belirten Melik Adıyaman, "Sınava Reşit Haylamazın yazarı olduğu Efendimiz Muhtasar adlı kitaptan sorumlu olarak girdim. Kitabı okumadan önce efendimizin hayatını detaylı olarak bilmiyordum. Kitabı okuyarak hem Onun hayatını daha iyi öğrendim hem de onun etrafındaki sahabeler ve önemli şahsiyetler hakkında bilgi sahibi oldum" dedi.
     Gamze Canga ise sınava sorumlu olduğu kitabın özetini çıkartarak hazırlandığını belirtti. 24 bin kişinin katıldığı sınavda bin 347 gönüllü öğretmen görev aldı.
     Üç kategoride gerçekleşen sınavda her kategorinin birincilerine Umre, 2 ile 5 arasına girenlere diz üstü, 6 ile 25 arasına girenlere tablet bilgisayar ve 26 ile 125 arasına girenlere 8 ciltlik kitap serisi hediye edilecek.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Vanda Kutlu Doğum etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER