Vanda prefabrike dersliklere molotofkokteyli atılması

Vanda prefabrike dersliklere molotofkokteyli atılması -AK Parti İl Başkanı Aras: -Aslında yanan ne sıradır, ne masa, ne de kitap. Yanan çözüm, yakılmak istenen de demokrasidir


VAN (A.A) - Vanda dün akşam saatlerinde bir okula molotoflu saldırı düzenlemesini eleştiren AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Aslında yanan ne sıradır, ne masa, ne de kitap. Yanan çözüm, yakılmak istenen de demokrasidir dedi.
     AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, Cevdetpaşa Mahallesinde Mehmet Akif Ersoy Lisesi bahçesindeki depremzede öğrencilerin eğitimi için UNICEF tarafından oluşturulan prefabrike dersliklere yönelik düzenlenen molotofkokteylli saldırıyı kınadı.
     Aras, yaptığı açıklamada, bir süre önce Abalı Kayak Tesislerine yönelik yapılan saldırıyı hatırlatarak, şöyle konuştu:
     Şimdi de bir lisenin bahçesinde sınıf olarak kullanılan iki adet prefabrike dersliği yaktılar. Daha önce Hakkari, Şırnak ve Diyarbakırda yaktıkları gibi burada da aynı şekilde yaktılar. Şimdi soruyoruz, bir okulu yakarak neyi halledeceksiniz, hangi sorunu çözeceksiniz- Bir tesisi yakmakla nereye varacaksınız- Bu okullarda hepimizin çocukları ve hepimizin geleceği var. Meselelerin bir sıra, masa ve kitap yakarak çözüleceğini sanıyorlar. Aslında yanan ne sıradır, ne masa, ne de kitap. Yanan çözüm, yakılmak istenen de demokrasidir dedi.
     Saldırının hiçbir amaca, akla ve mantığa hizmet etmediğini belirten Aras, Çocukların geleceğini ateşe veren, toplumun kendisini ifade etmesini engelleyen, okuyup öğrenmesine müsaade etmeyen, eğitimden korkan, gelişmeden korkan zihniyetin bu çirkin eylemini şiddetle kınıyor ve kimseye yararı dokunmayacak bu cehalet eylemlerinin bir daha yaşanmamasını diliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Fahrettin Gök / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vanda prefabrike dersliklere molotofkokteyli atılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER