Vandaki Model Uçak projesi

Vandaki Model Uçak projesi -Proje kapsamında açılan kursu bitiren 75 öğrenciye sertifikaları verildi -Van Vali Yardımcısı Yüzer: -Öğrencilerin ellerinde molotofkokteyli ve silah değil, defter, kalem ve bilgisayar görmek is


VAN (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) ile Van Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan, Model Uçak projesi kapsamında düzenlenen kursu başarıyla bitiren 75 öğrenci sertifika aldı.
     Mustafa Necati İlköğretim Okulunda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, törende, gençlerin, enerjilerini doğru yerde harcamaları gerektiğini söyledi.
     Öğrencilerin ellerinde molotofkokteyli ve silah değil, defter, kalem ve bilgisayar görmek istiyoruz diyen Yüzer, şöyle konuştu:
     Birileri elinize, taş, molotofkokteyli ve silah verebilir. Bu görüntüleri istemiyoruz. Bunu önce sizin için istemiyoruz. Şu an ki görüntülerde olduğu gibi, ellerinizde defter, kalem ve bilgisayar görmek istiyoruz. Çünkü ancak bu şekilde geleceğinizi kazanabilirsiniz.
     Vanın 1 milyona yakın nüfusu bulunan büyük bir kent olduğunu dile getiren Yüzer, 125 bini aşkını öğretmenle 320 bin öğrenciyi eğitmeye çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Amacımız gençlerimizin ilerleyen günlerde işsiz kalmalarını önlemek. Bunun için de okullarımızda klasik eğitimin yanında sportif ve kültürel eğitimi işliyoruz. Öğrencilerimizin gizli yeteneklerini keşfediyoruz. Keşfedilen öğrencilerimizin gelişmesi için de gerekli yatırımlar yapılıyor. Model uçak kursumuz da bu amaçla düzenlendi. Sizler şu an model uçak yaptınız. Bunu başardıysanız ileride inşallah iyi birer uçak mühendisi olursunuz.
     Proje kapsamında sertifika alan öğrencilere, kol saati de hediye edildi.
     Törene, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, THK Van Şubesi Başkanı Vahdettin Dicle de katıldı.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Vandaki Model Uçak projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER