Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü

Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü -Kentte 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için meslektaşları Bayram Oteli önüne karanfil bıraktı (Fotoğraflı-Görün


VAN (A.A) - Vanda 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen depremde yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için meslektaşları Bayram Oteli önüne karanfil bıraktı.
     Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), 9 Kasım 2011 tarihinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde, Bayram Otelinin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Doğan Haber Ajansı (DHA) muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir için anma programı düzenledi.
     Van Valiliği Sanat Çadırında gerçekleşen programda, Yılmaz ve Emirin deprem süresince çektikleri fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı.
     VGC Başkanı Sevinç, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen ilk depremden ikinci depremin olduğu saate kadar görevleri başında özveriyle çalışan Yılmaz ve Emiri hiçbir zaman unutmayacaklarını, sevgi ve saygıyla anacaklarını belirtti.
     Yılmaz ve Emirin ailelerinin de katıldığı etkinlikte, sergiyi gezen gazeteciler ve aileler, zaman zaman duygusal anlar yaşadı.
     Serginin gezilmesinin ardından Ertuğrul Günay Sahnesinde Yılmaz ve Emirin hayatını konu alan kısa bir film gösterimi sunuldu.
     İzleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı gösterimden sonra Sanat Çadırından yıkılan Bayram Otelinin bulunduğu alana kadar yürüyen gazeteciler, ellerindeki karanfilleri boş alana bıraktı.
     Emirin Babası Mehmet Ali Emir ile Yılmazın eşi Gönül Yılmaz, burada yakınlarının fotoğraflarına sarılarak gözyaşı döktü. Emir ve Yılmaz, yakınları ve gazeteciler tarafından teskin edildi.
     VGC Genel Sekreteri Sıddık Güler, burada yaptığı açıklamada, kentte geçen yıl yaşanan depremlerin herkes gibi gazetecilerin de yüreğini yaktığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
     Biz gazeteciler, insanların acılarıyla karşılaşınca kendimizi unutuyoruz. Herkesin kaçtığı yere gitmekten çekinmiyoruz. Bir yıl önce yaşanan depremde burada kaybettiğimiz hem Sebo Dayımızın hem de Cem kardeşimizin aziz hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz. Onlardan geriye kalan birçok cevapsız soru var. Binayla ilgili ailelerinin başlattığı hukuki süreç devam ediyor. Bize düşen ise hak, hukuk, adalet sürecini takip edip bunu sonuna kadar yürütmektir.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Vandaki 9 Kasım depreminin yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER