Vandaki KCK operasyonu

Vandaki KCK operasyonu -Operasyonda, Van Belediye Başkanı Bekir Kayanın da aralarında olduğu 14 kişinin gözaltına alındığı belirtildi


VAN (A.A) - Vanda terör örgütünün şehir yapılanması KCKya yönelik operasyonda, Van Belediye Başkanı Bekir Kayanın da aralarında olduğu 14 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.
     Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince terör örgütünün şehir yapılanması KCKya yönelik soruşturma kapsamında, Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Muradiye Belediye Başkanı İzzet Çelik, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Başkale Belediye Başkanı Hecer Saruhan, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, Bostaniçi Belde Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş ve BDP İl Başkanı Mihriban Şahın arasında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.
     Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünde geçirilen zanlılar, daha sonra Van Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
     Operasyon kapsamında il ve bazı ilçe belediyelerinde yapılan aramalarda çok sayıda evraka el konuldu, bilgisayarlar da incelendi.
    
     Muhabir: Yahya Öylek
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Vandaki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER